Bærekraftig produksjon

Îmbrăcăminte Sustenabilă

Noi la Famme dorim să conducem calea în ceea ce privește sustenabilitatea și producția ecologică în moda pentru femei și îmbrăcămintea sportivă. Facem acest lucru asigurându-ne că furnizorii noștri sunt exemplari în producția sustenabilă, astfel încât materialele și produsele noastre sunt fabricate într-un mod ecologic și responsabil. Credem că materia primă de calitate și furnizorii buni sunt cheia unui business sustenabil cu articole ecologice.

Furnizori

Producția de fire

Firele din îmbrăcămintea noastră sunt produse de Fulgar, o companie italiană care în 2009 a devenit primul producător de poliamidă 6.6 care a obținut Ecolabel-ul UE pentru competență și performanță ecologică, având în vedere impactul asupra mediului pe întreaga durată de viață a produsului. Măsurile lor de sustenabilitate includ, printre altele, stabilirea unui sistem de producție ecologic, un sistem intern de gestionare a apei care contribuie la utilizarea optimă a apei pentru răcirea aerului și echipamentelor și reciclarea a peste 63% din materialele utilizate în ciclul de producție. Dorim să fim transparenți în legătură cu cine sunt furnizorii noștri și cum sunt produse produsele noastre, iar de aceea am creat acest articol pentru a-ți oferi o privire asupra modului în care am avansat pentru a deveni o marcă sustenabilă.

Tights-urile noastre Vortex 2 sunt realizate cu fire sustenabile de la FulgarÎmbrăcăminte ecologică

Îmbrăcăminte pentru înot

Colecția noastră de swimwear este produsă de Sensitive Fabrics, un alt producător italian care prin "The SensitiveEcoSystem Project" s-a concentrat pe reducerea consumului de apă, energie și substanțe chimice, precum și pe reducerea emisiilor de carbon și a deșeurilor.

Denim

Denimul nostru provine de la Isko, unul dintre cei mai mari producători de denim din lume care distribuie denim în mari părți ale globului. Isko lucrează pentru a stabili standarde în ceea ce privește sursele și producția sustenabilă de denim și se străduiește să aibă un proces deschis pentru a putea influența alții să urmeze aceleași standarde. Isko se străduiește să obțină toate ingredientele din denimul său certificate ca ecologice și lucrează continuu pentru a obține un model de afaceri cât mai sustenabil. Isko este de asemenea primul producător de denim din lume care a primit eticheta de mediu nordică, Svanemerket.

Producția de stofe (fleece)

Stofele pe care le folosim în unele dintre articolele noastre provin de la furnizorul Pontetorto. Una dintre filosofile fundamentale ale Pontetorto se bazează pe protejarea naturii și dezvoltarea unei conștientizări puternice asupra mediului prin mai multe măsuri ecologice și sustenabile. Acestea includ, printre altele, inițiative precum: - Utilizarea de produse ecologice - Utilizarea extinsă a materialelor reciclate, inclusiv sticle de plastic reciclate. - Utilizarea tehnologiei inovatoare care funcționează cu energie solară. - Integrarea materiilor prime ecologice - Focalizarea pe reducerea emisiilor de microplastice în producția de fleece

REPREVE

REPREVE este un fir fabricat din Unifi. Dacă dorești să produci îmbrăcăminte sustenabilă de calitate, acesta este firul pe care ar trebui să-l alegi. REPREVE este unul dintre cele mai ecologice materiale pe care le folosim în producția de îmbrăcăminte Famme. Ceea ce diferențiază REPREVE de alte fibre este că nu este doar de calitate și durabil, dar este fabricat din materiale reciclate precum sticle de plastic. Folosind materialul REPREVE, nu doar că te angajezi în producția etică și ecologică de îmbrăcăminte și reduci emisiile de carbon, ci produci îmbrăcăminte frumoasă și funcțională care va rezista mai mult. REPREVE este folosit de multe branduri mari, inclusiv Famme, și utilizarea REPREVE reprezintă un pas bun pe drumul corect pe care brandurile pot să-l facă pentru a-și crește responsabilitatea față de mediu în industria îmbrăcămintei și modei.

NILIT

Famme folosește fire de la NILIT pentru, printre altele, hainele noastre seamless. Deoarece Famme este lider în îmbrăcăminte sportivă seamless, utilizarea NILIT în producția acestor haine este una dintre cele mai sustenabile și responsabile alegeri pe care pot să le facă un brand inovativ. Firele de la NILIT sunt produse într-un mod ecologic și ecologic, fiind alocate resurse pentru conservarea apei, utilizarea energiei regenerabile, conservarea resurselor și materialele utilizate în producția firelor sunt reciclate.

Produse care folosesc în mod special fire de la NILIT:

Lycra

Famme folosește Lycra (distribuită de Fulgar) pentru multe dintre produsele noastre. Lycra este un fir fabricat din materiale reciclate care durează mult. Durabilitatea este unul dintre cele mai mari aspecte care face îmbrăcămintea sustenabilă, iar a investi în îmbrăcăminte mai durabile este o alegere ușoară și simplă care poate avea un impact semnificativ asupra mediului. Fibrele de Lycra sunt produse într-un mod care conservă energia și reduce diferite costuri. În plus față de a opera o producție ecologică de stofe, Fulgar este o companie care lucrează continuu la modalități de a deveni și mai sustenabil. A fost publicat un cadru pe site-ul web al Lycra, care explică modalitățile prin care acest material este ecologic.

Produse la Famme care folosesc Lycra includ:

  • Milan Swimsuit
  • 2-pack Пucне Sky Knit Чorapi

Noble Biomaterials

Una dintre valorile fundamentale ale Noble Biomaterials este sustenabilitatea, iar tehnologia, metodele și facilitățile lor sunt utilizate cu scopul de a îmbunătăți responsabilitatea și ecologia. Acesta este încă un furnizor pe care Famme îl folosește pentru a crea îmbrăcăminte frumoasă și funcțională, ecologică pentru femei. Hainele produse folosind tehnologia Noble Biomaterials, precum Ionic+, asigură că aceste haine nu sunt doar de calitate bună, ci că durează mai mult și pot fi folosite pentru mai mult decât antrenament, de exemplu. Textilele de la Noble Biomaterials au multe caracteristici bune și funcționale care separă acest furnizor de altele, având în vedere tehnologia lor inovatoare și sustenabilitatea. Argintul este unul dintre elementele utilizate și au un accent pe recuperarea argintului.

Eurojersey

Eurojersey este folosit în costumele noastre de baie. Ceea ce face Eurojersey unul dintre materialele mai ecologice pe care le poți folosi pentru a produce îmbrăcăminte în 2022 este faptul că furnizorul are un model de producție concret și sustenabil. Pentru a produce acest material, sunt alocate resurse pentru a reduce consumul de apă și de energie, iar de asemenea, au măsuri pentru a reduce consumul de substanțe chimice. Producția de materiale Eurojersey contribuie la reducerea emisiilor de carbon și a deșeurilor, de aceea Famme produce haine cu acest material pentru a crea îmbrăcăminte mai sustenabilă.

Produse fabricate din Eurojersey:

costume de baie pentru femei din eurojersey

FOV

Un alt furnizor ecologic pe care Famme îl folosește este FOV din Suedia. FOV investește mult în propria fabrică locală din Suedia și se concentrează pe corelarea întreaga producție și metodele cu ecologicitatea, lucrând pentru ca producția să existe în armonie cu ecosistemul. Printre altele, au viziunea de a nu avea aproape niciun impact negativ asupra mediului. Fac asta asigurându-se întotdeauna de respectarea legislației și reglementărilor privind emisiile ca rezultat al producției de îmbrăcăminte, evaluând întotdeauna ce impact are producția lor actuală asupra mediului și stabilind obiective pentru a deveni și mai buni în privința mediului și sustenabilității.

Produse care folosesc FOV din Suedia:

  • Field Slacks
  • Field Shorts

Halley Stevenson

Halley Stevenson este un furnizor pentru o anumită tipografie de bumbac, și anume bumbac din ceară. Acest furnizor produce de asemenea stofe bune care rezistă la condițiile meteorologice. Producția lui Halley Stevenson de această tipografie specială de bumbac are un impact foarte mic asupra mediului, iar bumbacul este obținut într-un mod responsabil - ceea ce face ca acest furnizor să fie unul dintre cele mai ecologice pe care Famme le poate alege pentru producția de îmbrăcăminte. Datorită faptului că materialul pe care acest furnizor îl produce este de calitate excelentă pentru a rezista la condițiile meteo, hainele pot fi utilizate mult mai mult, ceea ce reduce necesitatea de a cumpăra haine noi, crescând astfel responsabilitatea față de mediu.

Produse care folosesc acest furnizor:

SITIP

SITIP este un furnizor pe care Famme l-a folosit anterior pentru, printre altele, Thermal Tights. Sitip este o marcă italiană care lucrează pentru ca strategia lor de producție să devină mai ecologică, participând de exemplu la diferite proiecte ecologice care să reducă emisiile de CO2 ca rezultat al producerii materialelor lor.

Produse care folosesc SITIP au fost retrase din sortiment.

Brugnoli

Famme a folosit anterior italiana Brugnoli, care este de asemenea considerată un furnizor foarte ecologic pentru stofele de îmbrăcăminte sustenabilă. Brugnoli produce colecții ecologice de stofe și textile din materiale de bază bio. Procesul utilizat pentru a produce aceste stofe și textile se bazează pe reciclare, deoarece acest furnizor produce stofe din materiale reciclate și materiale care în viitor sunt biodegradabile. Astfel, acest furnizor prelungește durata de viață a multor produse și materiale folosite pentru a crea stofele și textilele lor. Acest furnizor are un impact foarte mic asupra mediului în ceea ce privește întreaga sa producție.

Thermolite

Thermolite este un material durabil utilizat pentru, printre altele, a face hainele mai calde. Furnizorul folosește o metodă de producție care include printre altele utilizarea de materiale reciclate, ceea ce este considerat foarte ecologic. Astfel, Thermolite este o marcă care contribuie la „cămăși sustenabile” fără a fi nevoie să se adauge stofe sau textile suplimentare. În plus, calitatea Thermolite este atât de bună încât durează mult mai mult, ceea ce face să fim mai ecologici, evitând să schimbăm sau să cumpărăm haine noi la fiecare ocazie.

Produsele care conțin Thermolite sunt din păcate retrase din oferta noastră.

A-Girls

A-girls este unul dintre cei mai luxuoși furnizori pentru Famme din Japonia. A-girls este considerat unul dintre furnizorii de prestigiu din lume și cel mai bun pentru textile, având premii multiple pentru munca lor. Acest furnizor se concentrează pe textile inovatoare și calitate excelentă, ceea ce este foarte potrivit pentru îmbrăcămintea Famme, deoarece ne axăm pe funcționalitate elegantă și calitate superioară. Utilizarea furnizorilor și colaboratorilor de lux este o modalitate bună de a ne asigura că etica este respectată în toate etapele, de la comandă la producție. Dorința și viziunea noastră de a crea articole de îmbrăcăminte frumoase și funcționale de calitate bună pot fi considerate foarte autentice atunci când alegem să folosim astfel de furnizori high-end.

Toki Sen-I

Famme folosește un alt furnizor din Japonia, și anume Toki Sen-I pentru a crea articole frumoase și luxoase. Metoda de producție este unică și de la început, acest furnizor a creat stofe tricotate care pot fi utilizate pentru a crea textile și haine incredibil de confortabile. Acest furnizor a crescut, de asemenea, atenția asupra sustenabilității și dorește să producă îmbrăcăminte în armonie cu natura. Furnizorul se concentrează pe producția ecologică de stofe, lucrând pentru ca toate textilele și stofele să fie produse într-un mod ecologic. De exemplu, lucrează pentru a reduce utilizarea diferitelor combustibili și iau întotdeauna în considerare influența lor asupra mediului.

Produsele Famme care conțin stofe de la acest furnizor vor fi lansate în curând, așa că rămâi cu ochii pe noi!

Sandes Garn

Șosetele noastre populare și foarte moi vin de la furnizorul Sandes Garn. Sandes Garn este unul dintre cei mai mari furnizori de fir de tricotat din nordul Europei. Firul acestui furnizor este bazat pe fibre din natură și produce un tip de lână care se înțeapă mai puțin și este mai subțire, dar și mai moale. Valorile fundamentale ale acestui furnizor sunt calitate, competență în livrare și un design bun. Acesta este, de asemenea, unul dintre furnizorii sustenabili pe care Famme îi utilizează, deoarece lâna în sine este o resursă regenerabilă și poate fi degradată în proporție de 100%. Furnizorul folosește, de asemenea, coloranți non-toxici în întregul proces de producție a lânii și firelor, având un control semnificativ asupra consumului de apă și a emisiilor de apă după producție. În ceea ce privește producția, acest furnizor folosește în cea mai mare parte energie electrică și lucrează pentru a folosi mai multă energie electrică decât gaze naturale, de exemplu, în mai multe zone ale afacerii lor.

Produse care conțin fir de la Sandes Garn:

  • Șosete de lână - în prezent retrase

Bamen

Bamen este un furnizor care își propune să creeze o calitate excelentă a produsului. Bamen produce bumbac care este utilizat de Famme, printre altele, în șosetele Sky Knit. Bamen este un furnizor care pune accent pe mediu prin producerea de stofe și textile în armonie cu natura, respectând natura; ei observă constant modul în care se desfășoară producția, având în vedere impactul acesteia asupra mediului. Bamen sprijină, de asemenea, fermierii care contribuie la producția de bumbac. Per total, acesta este un furnizor care de la început până la sfârșit își propune să creeze un produs „sănătos” în toate modurile posibile și pe care Famme, bineînțeles, îl folosește pentru a putea produce îmbrăcăminte sustenabilă de calitate bună.

Produse fabricate din stofă de la Bamen:

Transilana

Transilana este un furnizor din România care produce diferite tipuri de fire pentru scopuri diverse, fie că este vorba de fir de tricotat, fire pentru șosete sau fire mai groase care pot fi utilizate pentru pulovere de tricotat. Transilana produce, de asemenea, lână merino care este potrivită pentru șosete de bună calitate, motiv pentru care noi la Famme utilizăm acest furnizor. Acest furnizor se distinge prin specializarea în multe tipuri de fire și se concentrează foarte mult pe calitate atunci când produce stofele, fiind de asemenea foarte bun în a se adapta clientului în ceea ce privește producția.

Montifibras

Furnizorul portughez Montifibras este unul dintre cei mai mari furnizori de fibre sintetice din Europa. Fibrele lor au multe caracteristici bune, inclusiv proprietăți antibacteriene și de neutralizare a mirosurilor, fiind potrivite, printre altele, pentru șosete. Montifibras îndeplinește cerințele stricte pentru producția de stofe ecologice și responsabilitatea socială pe care o au ca producători în 2023.

YKK

YKK este unul dintre cei mai mari furnizori pe care Famme îi folosește. YKK este unul dintre cei mai mari furnizori de fermoare din lume și, ca o mare companie, au și o mare responsabilitate față de ecologie și sustenabilitate. YKK este considerat un furnizor sustenabil deoarece reciclează materiale vechi pentru a produce fermoarele lor. În plus, ei produc fermoare din plante.

Produse care au fermoare YKK:

  • Straight Slit Hem Jeans

SBS

Famme folosește, de asemenea, SBS ca furnizor pentru fermoarele noastre. Și, ca toți ceilalți furnizori pe care îi folosim, acest furnizor este de asemenea foarte ecologic. SBS contribuie semnificativ la conservarea apei, în timp ce lucrează pentru a utiliza tehnologii mai ecologice în procesul de vopsire.

Produse care folosesc SBS:

E.Textint Corp

E.Textint Corp este utilizat pentru logo-uri. Acest furnizor este considerat foarte sustenabil deoarece, printre altele, o mare parte din producția lor se bazează pe reciclarea materialelor vechi pentru a produce logo-uri. Tehnologia inovatoare permite ca o mare parte a producției lor să se bazeze pe metode ecologice, ceea ce îi face un furnizor atractiv pentru firmele care doresc să colaboreze cu companii sustenabile.

Paiho

Paiho este furnizorul pe care Famme îl folosește pentru șireturile și plasarea ajustată. Acest furnizor este considerat sustenabil deoarece lucrează activ pentru a participa la diverse inițiative de protejare a mediului și a planetei. Printre altele, lucrează constant pentru a reutiliza apa în procesele lor de producție și colectează apa de ploaie pentru utilizare în producție. În plus, ei folosesc biogaz și lumina naturală în fabricile lor pentru a reduce utilizarea resurselor și a costurilor inutile. De asemenea, reutilizează aburul (ca rezultat al producției).

Produse care conțin Paiho:

pantofi sport negri pentru femei cu bună amortizare

Ortholite

Ortholite este unul dintre furnizorii Famme care furnizează talpa interioară pentru pantofii Endorphin RX1. Sustenabilitatea este una dintre zonele de focalizare ale Ortholite și ei lucrează activ pentru a integra sustenabilitatea în toate aspectele afacerii. De exemplu, ei reciclează materiale vechi pentru a produce produse și, de asemenea, utilizează o tehnologie care implică bio-ulei, ceea ce duce la utilizarea mai mică a resurselor naturale de către companie.

Produse care folosesc Ortholite:

Focarul nostru verde

Producția de îmbrăcăminte

La Famme, lucrăm activ pentru a stabili legături puternice cu furnizorii noștri. Obiectivul este de a oferi cele mai recente produse din tendințe la un preț accesibil. Într-o piață plină de actori, este extrem de important pentru noi să ne asigurăm de calitatea producției și că standardele noastre sunt respectate.

Aceasta este atât pentru a proteja lucrătorii, cât și pentru a îmbunătăți calitatea produselor. Pentru a asigura acest lucru, am urmărit fiecare pas, de la început până la final, încă de când am început. Din 2013, am vizitat peste 100 de fabrici. Mulți dintre producătorii noștri sunt printre cei mai buni din lume. Aceste călătorii nu ne oferă doar motivație și inspirație, ci și o înțelegere mai profundă care ne îmbogățește ca brand.

Ce poți face?

Secondhand - Schimbă sau dăruiește

Știai că, în medie, aruncăm aproximativ opt kilograme de îmbrăcăminte în deșeuri în fiecare an?

De aceea, am creat un grup Secondhand pe Facebook pentru schimbul și achiziționarea de produse. Prin cumpărarea de secondhand, faci un serviciu mediului. Grupul îl poți găsi aici. Dacă nu reușești să vinzi produsul, Fretex este o opțiune bună. Amintește-ți că nu sunt doar haine pe care poți să le predai!

Garderaobă sustenabilă

Prin a avea mai multă grijă de produsele tale, poți asigura o durată de viață mai lungă. Am adunat 3 sfaturi simple:

  • Spală produsele din denim pe dos
  • Spală articolele la o temperatură mai mică pentru a reduce emisiile de CO2
  • Sfaturi 3

Reciclează

  • Te rugăm să folosești ambalajul original în care a venit produsul, dacă dorești să returnezi un articol.
  • Produsele noastre sosesc în ambalaje din plastic sau carton. Prin sortarea acestora contribuie la protecția mediului.
Tilbake til bloggen