Ulike bilder av influencere

Ce este un influencer?

Conceptul de influencer este ceva cu care ne-am familiarizat bine în societatea digitală de astăzi, dar ce înseamnă de fapt să fii un „influencer”? Poate oricine să fie un influencer? Când ești considerat influencer? Și de ce suntem atât de interesați să ascultăm de influenceri? Acestea sunt întrebările la care ne vom adresa în acest articol de blog.

Nu există linii clare cu privire la unde se află limita pentru a te putea numi influencer, dar, așa cum sugerează cuvântul, conceptul se referă la cineva care are puterea de influență, adică o „influence” asupra altor oameni. Astăzi, termenul este folosit în principal pentru a descrie persoanele care influențează prin platforme digitale, fie că este vorba de Instagram, TikTok, Twitter, Youtube sau altceva. Influencerii sunt de obicei considerați „experți” într-un domeniu sau sunt persoane care au relații strânse cu urmăritorii lor, ceea ce îi face să aibă încredere în recomandările, sfaturile și opiniile pe care influencerul le oferă.

În trecut, primeam adesea sfaturi și recomandări de la prieteni și familie despre ce haine erau frumoase, ce încălțăminte era cea mai bună sau ce companie aeriană era cea mai de încredere. Acum, adesea ne îndreptăm către rețelele sociale pentru a vedea ce recomandă cei pe care îi urmăm, în care avem încredere și poate chiar că ne admirăm. Ce cameră folosește fotograful tău preferat pe Instagram? Ce companie aeriană preferă bloggerul tău de călătorie favorit? Ce pantofi de sport folosește sportivul tău preferat? Aceste recomandări ne permit adesea să evităm să căutăm o mulțime de oferte diferite pe internet și să mergem în zeci de magazine înainte de a ne decide ce cameră, ce pantofi de alergare sau ce companie aeriană să alegem. Ne economisește, de obicei, timp și ne poate permite să descoperim branduri noi despre care poate că nu am fi aflat altfel.

Responsabilitatea de a fi influencer poate fi, de asemenea, o muncă full-time. Cei care au o putere de influență deosebit de bună pot fi plătiți bine pentru a împărtăși produse, servicii sau mesaje cu urmăritorii lor. Există multe modalități de a fi plătit pentru acest lucru, dar de obicei acest lucru se face fie printr-o sumă fixă pe postare/video/story, fie prin utilizarea unui link de afiliere sau a unui cod de reducere care oferă influencerului o sumă de bani pentru fiecare vânzare în care acest cod/link a fost utilizat. Noi, la Famme, operăm cu linkuri/coduri de afiliere ca mod de plată. Poți citi mai multe despre aceasta în termenii noștri pentru influenceri aici.

Există mai multe categorii de influenceri:

Nano Influencer: sub 1000 de urmăritori

Mikro Influencer: 1000-100.000 de urmăritori

Makro Influencer: 100.000 - 1.000.000 de urmăritori

Mega Influencer: 1.000.000+ de urmăritori

Toate aceste categorii au avantajele și dezavantajele lor. Există o mare șansă ca tu, cel care citești acest lucru, să aparții fie segmentului nano, fie segmentului micro influencer. Un influencer micro/nano are mai puțini urmăritori decât celelalte două categorii, dar acești urmăritori sunt adesea mai loiali și dedicați, ceea ce este o componentă extrem de importantă dacă îți dorești să ai putere de influență în rețelele sociale.

Influencerii sunt, în general, o resursă extrem de valoroasă pentru companiile cu care colaborează, deoarece aceștia creează conținut de tip imagine, text și video pentru materialele de promovare și publică acest material de promovare pe o platformă unică pe care și-au construit-o. Aceasta a făcut ca marketingul prin influenceri să devină o formă foarte populară de promovare atât pentru marile, cât și pentru micile afaceri, iar până acum această tendință este în continuă creștere.

 

Citește de asemenea: Cum să faci imagini mai bune pentru Instagram

Cum să creezi reels pe Instagram

Tilbake til bloggen