Bytte løpesko, fritidssko eller joggesko

Cinco semne că ar trebui să îți schimbi pantofii de alergare

Toate pantofii se degradează în timp, chiar dacă nu i-ai folosit de mult. Există o regulă de bază conform căreia pantofii de alergare durează aproximativ 1000 km +/- 200 km. Aceasta variază desigur de la o pereche de pantofi la alta și în funcție de cât de bine sau puțin au fost folosiți. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi despre uzură care pot apărea pe pantofi și evaluări pe care le poți face pentru a înlocui pantofii de jogging.

1. Nu îți amintești când ai cumpărat ultima pereche de pantofi de alergare

Pantofii au o durată de viață pe care o măsurăm, de obicei, în kilometri, dar chiar și pantofii nefolosiți se pot degrada în decurs de un an sau doi. Spuma care constituie cea mai critică parte a amortizării pantofului se va degradează și va deveni mai puțin receptivă și "vitală" în timp. Chiar și în cazul unei utilizări sporadice, se recomandă să îți actualizezi pantofii de jogging o dată pe an, iar în cazul utilizării regulate, la fiecare 3-6 luni.

Pantofi albi de alergare cu bună amortizare

Pantofii noștri de la Famme au o talpă chunky realizată dintr-o spumă EVA mai ușoară, și, în combinație cu branțul de la Ortholite, au o durată de viață formidabilă. Amestecul atent construit al diferitelor sale caracteristici a făcut din ea un pantof de alergare incredibil de bun. Aruncă o privire la feedbackul pe care l-am primit despre aceștia pe pagina noastră de produse.

2. Pantofii tăi au mai multe riduri decât picioarele după o baie lungă

Una dintre cele mai bune indicatoare vizuale ale uzurii pantofilor este compresia spumei din talpa intermediară. Spuma care și-a pierdut reactivitatea va avea riduri orizontale și va arăta "strivită".

Aceasta este o indicator mai bună decât talpa din cauciuc a pantofilor - unii alergători și drumeți degradează porțiuni din cauciuc în mai puțin de 150 de kilometri din cauza frecării pe care o resimt pantoful și picioarele.

3. Uzură pe exterior și interior

Caută găuri sau uzuri neobișnuite. Acestea sunt indicii că pantoful este uzat și ar trebui să fie înlocuit.

Deși majoritatea nu trebuie să înlocuiască pantofii la fiecare 6 luni, este o idee bună să dai o privire atentă asupra lor după 6 luni de utilizare. Acest lucru îți va oferi o bună indicație despre cât de repede se degradează pantofii tăi.

4. Uzură pe talpa exterioară

Verifică partea de jos a pantofului tău; dacă talpa este extrem de uzată într-o zonă, este probabil timpul să îi înlocuiești.

Pune pantoful pe o suprafață plată și uniformă la nivelul ochilor. Majoritatea pantofilor ar trebui să stea uniform, fără să se răstoarne sau să se balanszeze. Dacă vârfurile (secțiunile din cauciuc) de pe talpa exterioară sunt mai uzate, pantoful poate să se răstoarne sau să se balanseze, sau chiar să stea oblic.

Uzura "normală" apare pe exteriorul călcâiului și uniform pe partea din fața piciorului. Dacă observi uzură excesivă în alte zone, poate fi un indiciu că pantoful este uzat, sau că este posibil să ai nevoie de alt tip de pantof pentru nevoile tale biomecanice.

5. Totul începe să doară

Ar fi fost ceva dacă nu ar fi trebuit niciodată să cumperi o nouă pereche de pantofi. Dar cu cât te îndepărtezi mai mult de durata de viață a unui pantof, cu atât mai puțin sprijin și amortizare va avea, ceea ce provoacă stres și oboseală suplimentară pentru picioare, gambe, genunchi și șolduri.

Verifică articolul nostru despre pronarea, supra-pronarea și sub-pronarea și durerile care pot apărea din cauza acestora.

Îți simți pantofii de alergare planați, sau ai început să observi mici iritații la genunchi sau picioare? Dacă experimentezi dureri și durerea resimțită pare să corespundă pantofilor pe care îi porți și care încep să devină vechi, înlocuirea acestora cu o pereche nouă și proaspătă poate oferi o ușurare atât de necesară corpului tău.

Dacă crezi că pantofii au creat supraîncărcare și uzură în diferite părți ale corpului, va fi necesar să acorzi atenție măsurilor preventive pentru a preveni agravarea durerii. Verifică articolul nostru despre antrenamentul preventiv.

Sfaturi pentru a păstra calitatea

  • Ține-le uscate. După ploaie sau după utilizări intense care au dus la transpirație, umple-i cu ziare sau hârtie similară și lasă-i să se usuce în aer. Fă doar spălări superficiale pentru murdărie și similar pe pantofii sport sau pantofii de alergare și nu îi băga niciodată în mașina de spălat. Aruncă o privire la articolul nostru dacă ai îndoieli despre cum să speli pantofii!

Pantofii noștri versatili, totuși pot fi spălați în mașina de spălat. Scoate șireturile și branțul și setează mașina de spălat la 30 de grade cu centrifugare redusă. Pantofii albi sunt concepuți pentru a păstra culoarea albă mai mult.

  • Rotite pantofii tăi. Poți obține o utilizare mai mare din fiecare pereche de pantofi prin a nu-i folosi în zile consecutive. Spuma talpii intermediare poate dura până la 24 de ore pentru a se recupera complet. În plus, s-a dovedit că scade semnificativ frecvența accidentărilor prin rotirea utilizării între două perechi diferite de pantofi, dat fiind că corpul face mici ajustări la fiecare.
  • Ține-le răcoroase. Cu excepția cazului în care este o pereche retrasă de teniși care este pusă deoparte pentru utilizare spontană unde păstrezi un set de echipament de antrenament și pantofi în mașină, încearcă să nu îți păstrezi pantofii într-o mașină care poate deveni extrem de caldă sau rece.

Pentru pantofii pe care îi folosești regulat, se recomandă să îi păstrezi într-un loc care le oferă oportunitatea de o bună circularitate a aerului și unde sunt expuși la cât mai puțin praf care s-ar putea depune pe materiale delicate.

Tilbake til bloggen