tips til langtur

Sfaturi pentru o excursie lungă

Una dintre cele mai mari avantaje de a trăi într-o țară precum Norvegia este natura fantastică care se găsește în toate colțurile țării. Fie că dorești să mergi prin păduri și câmpuri sau să urci pe cele mai înalte vârfuri, majoritatea este la îndemână și la doar câteva ore distanță. În acest ghid am adunat cinci sfaturi pentru drumeții - lucruri la care ar trebui să te gândești și pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când ieși în excursii prin diverse terenuri și peisaje.

 

1. Planifică excursia

Se subînțelege, dar unul dintre lucrurile cele mai inteligente și cele mai importante pe care le poți face înainte de a te aventura într-o excursie îndelungată este să planifici excursia. Unde mergi? Care este obiectivul? Cât timp crezi că vei folosi pentru a parcurge drumul? Ai calculat și întoarcerea? Vei rămâne peste noapte la destinație? Acestea sunt toate întrebări care pot deveni relevante și la care ar trebui să te gândești când vine vorba de planificarea unei excursii lungi.

Îți recomandăm să faci o listă de verificare înainte de excursie cu lucruri pe care consideri că ar fi bine să le ai cu tine: Ai nevoie de hartă și busolă? Ce fel de mâncare să iei, și ai suficientă apă? Ca sfat pentru mâncarea de excursie, este bine să te gândești la alimente care se păstrează mult timp, lucruri care oferă multă energie și care să țină de foame. La urma urmei, te afli într-o excursie lungă, așa că este benefic să ai suficiente proteine și carbohidrați.

Verifică prognoza meteo dinainte. În Norvegia, vremea joacă adesea un rol crucial, și fie că sunt grade negative sau plouă torențial, acestea pot fi factori decisivi care au o influență semnificativă asupra calității excursiei, în funcție de cât de bine ești pregătit.

 

2. Îmbracă-te bine

Unul dintre cele mai importante lucruri de avut în vedere este să te îmbraci corespunzător atunci când pleci în excursie lungă. Este bine să obții o jachetă de excursie bună, care să reziste la vreme și vânt, astfel încât să nu te lași afectat de vremea turbulență și schimbătoare.

Verifică ghidul nostru complet pentru haine de excursie pentru femei aici!

 

Haute de excursie pentru femei

Celine rain jacket este o jachetă care respiră bine, este ușor de purtat și care rezistă la a fi expusă la multă apă. Jacheta de excursie este dotată cu feronerie de ventilație sub brațe, buzunare practice cu fermoar rezistent la apă și arici pe mâneci. Tech jacket este realizată dintr-un material tehnic pentru a asigura maxim confort și performanță.

Citește mai mult despre cele mai bune jachete de excursie pentru femei aici!

 

În același timp, este întotdeauna înțelept să ai o pereche bună de pantaloni de excursieField slacks sunt o pereche robustă de pantaloni de exterior cu elasticitate bună și o talie înaltă. Pantalonii de exterior sunt elastici și foarte durabili, în același timp simțindu-se ușori. Everest thermal pants sunt o variantă slim fit care este atât rezistentă la vânt, cât și rezistentă la apă. Materialul este călduros, respirabil și rezistent. Pantalonii de excursie au arici în jurul taliei pentru o ajustare personalizată.

  

Verifică cei mai buni pantaloni de excursie pentru femei aici!

  

3. Ia cu tine echipamentul necesar: Sfaturi pentru echipamentul de excursie

În plus față de a te îmbrăca bine pentru o excursie lungă, este bine să ai un echipament bun pentru excursie.  Mănuși calde sunt un must-have pentru excursiile mai reci. Mănușile noastre Pace Vinterhansker sunt cele mai potrivite pentru schi, dar pot fi folosite și ca mănuși obișnuite în excursii. 

 

4. Ai grijă de partenerul tău de excursie

Dacă iei cu tine un câine la excursie, este important să-l îmbraci bine și să ai grijă de el la fel de mult cum ai avea grijă de tine. Asta înseamnă, să iei cu tine suficientă mâncare, apă și echipament de care câinele tău are nevoie. Dacă ți se pare că este frig, probabil că și lui îi va fi frig.

 

5. Amintește-ți să ai o dispoziție bună

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, este necesar să ai o dispoziție bună în excursie. O dispoziție bună pe parcursul excursiei este la fel de importantă ca un echipament bun!

Tilbake til bloggen