Treningssko i svart og hvit

Cum să alegi încălțările de alergare potrivite

Încălțările de alergare pot fi esențiale pentru o experiență bună de alergare. În acest articol vei găsi sfaturi despre ce ar trebui să iei în considerare când alegi încălțările de alergare și care este diferența dintre Endorphin RX1 și Ventdry RX1.

 

Încălțări de alergare pentru bandă de alergare și asfalt sau teren accidentat?

Atât asfaltul, cât și banda de alergare sunt suprafețe dure care necesită încălțări cu o bună amortizare pentru a evita accidentările. Aceste suprafețe sunt plate și nu necesită încălțări cu o aderență solidă. Este mai degrabă așa încât talpa exterioară a încălțărilor de alergare potrivite pentru bandă de alergare și asfalt ar trebui să fie plată, deoarece asigură o experiență de alergare mai fluidă.

Alergatul pe teren accidentat necesită încălțări care au o suprafață robustă, capabilă să reziste atât la apă, cât și la noroi. Talpa exterioară ar trebui să aibă o bună aderență, deoarece trebuie să îți permită să alergi pe crengi și pietre fără a aluneca sau a călca greșit. Talpa este adesea ceva mai joasă decât la încălțările de alergare destinate pentru bandă de alergare și asfalt pentru a asigura un contact mai bun cu solul.

Citește mai mult: Cum să alergi corect


Amortizare și greutate la încălțările de alergare

Încălțările de alergare au devenit în general mai ușoare în ultimii ani și au devenit foarte populare încălțările ultra-ușoare. O încălțare de alergare ușoară poate fi percepută ca mai reactivă și mai rapidă. Acest tip de încălțări de alergare are adesea o talpă groasă care este ultra-ușoară, dar care oferă o bună amortizare. O încălțare de alergare mai grea pentru teren oferă adesea o aderență mai bună și are o talpă mai solidă care poate rezista unei suprafețe mai robuste. Acest tip de încălțare are o talpă mai joasă care oferă un contact bun cu solul. Atunci când alegi încălțările de alergare, ar trebui să stabilești în primul rând pentru ce scop vor fi folosite, fie că este vorba de alergare pe distanțe lungi sau antrenamente în intervale. Pe scurt, este vorba despre ce fel de alergător ești, cât de departe alergi și unde alergi.

 

Endorphin RX1 VS Endorphin Ventdry RX1

Endorphin RX1  Ventdry RX1
Potrivit pentru bandă de alergare și asfalt
    Potrivit pentru alergare pe teren accidentat
      Talpă chunky care oferă o bună amortizare
        Talpă solidă cu bună aderență
          Material mesh respirabil
            Rezistent la apă
              Drop 10mm
                Drop 10mm

                   

                  Încălțările Endorphin RX1

                  Încălțări ușoare cu talpă chunky, dezvoltate pentru alergare pe bandă de alergare și asfalt. Încălțările au un material mesh respirabil care asigură că nu te vei simți umed sau transpirat în timpul alergărilor de intensitate ridicată. Încălțările pot fi spălate și sunt concepute pentru a păstra culoarea albă mai mult timp.

                  Încălțări albe cu bună stabilitate

                   


                  Încălțările Ventdry RX1

                  Încălțări rezistente la apă, cu talpă solidă care oferă bună aderență pe teren accidentat. Talpa solidă asigură că poți călca pe crengi sau pietre fără a aluneca sau a suferi accidentări în timpul alergării. Aceste încălțări sunt ceva mai grele decât Endorphin RX1, deoarece talpa este mai robustă și proiectată pentru a face față terenului dificil.

                   

                  Tilbake til bloggen