Cum să începi antrenamentul
Îți dorești să începi să te antrenezi sau să revii la antrenamente după o perioadă de pauză? Îți lipsește motivația potrivită pentru a începe?
Sfaturi pentru a începe antrenamentul
Exersează împreună cu alții
Începerea antrenamentului alături de alții face mai ușor să te duci la sală. Este mai greu să îți anulezi antrenamentul atunci când ai o întâlnire cu un prieten sau cu alții. De asemenea, poate fi puțin mai motivant și distractiv să ai pe cineva cu care să te antrenezi.
Vezi și: Antrenează-te împreună
Antrenament acasă
Exercițiile acasă oferă mai multă flexibilitate. Pentru unii, poate fi mai greu să ajungă la sală, iar distanța poate părea mare. Pentru alții, poate fi neplăcut să se antreneze cu multe persoane în jur. Antrenamentul acasă poate fi o bună soluție pentru a-ți crea o rutină care funcționează pentru tine. Nu ai nevoie de multe echipamente pentru a obține un antrenament eficient, poți folosi imaginația și mobilierul ca ajutoare. De asemenea, există companii sau personal trainers care oferă antrenamente online, fie pe website-uri, fie pe Youtube, astfel încât să poți urma sesiunile din confortul casei tale.
Vezi și: Antrenament la birou și acasă
Îndrăgostește-te de alergat
Alergatul este una dintre cele mai bune și simple forme de antrenament și o modalitate fantastică de a te pune în formă. Dacă dorești să te îndepărtezi de stresul și agitația din viața de zi cu zi, să asculți muzică sau un podcast și să simți vântul sau să te bucuri de natură - aceasta este o formă perfectă de antrenament. De asemenea, nu există nimic care să te împiedice să combini acest lucru cu un prieten sau un partener - fă-ți o mică întâlnire de alergat sau ajutați-vă reciproc să vă încurajați!
Întâmpinarea alergării nu este o sarcină complicată deoarece cea mai grea parte este să începi efectiv. Necesită minimum de echipament, poți începe să alergi imediat ce ieși pe ușă și nu este nevoie să ai gadgeturi avansate, cum ar fi ceasuri GPS, planuri de antrenament complicate sau cursuri despre cum ar trebui să alergi.
În ceea ce privește cele menționate, există câteva lucruri pe care ar trebui să le ai pentru alergat. Pe lângă încălțămintea bună și hainele potrivite, este foarte important să îți faci un plan pentru tine și poate pentru partenerul de alergare. Planul ar trebui să îți întărească motivația, să fie încurajator și să te facă entuziast pentru următoarea dată!
La început, este bine să știi cât de des vrei să aloci timp pentru alergată, iar o sesiune de 30 de minute este perfectă, dar poți extinde treptat cât de mult și cât de repede. Și este bine să incluzi variație în locul unde alergi. Dacă alergi în apropierea ta, vezi dacă poți să te duci în pădure sau să găsești un trandafir.
Nu în ultimul rând, stabilește-ți obiective. Motivația poate fi strâns legată de un obiectiv specific în multe cazuri. Fă-le simple, dar asigură-te că sunt realiste, măsurabile și cu termene limită. După cum s-a menționat anterior, 30 de minute sunt un început perfect. Încearcă să îți stabilești un obiectiv de a alergat 30 de minute și că dorești să reușești să faci asta într-un anumit interval de timp.
Articole relevante despre alergat:
Crează un program de antrenament
Un program de antrenament poate fi un instrument util pentru a-ți planifica antrenamentele în timp ce îți înregistrezi performanțele. Acest lucru poate fi motivant să te uiți înapoi, dar de asemenea face antrenamentul mai interesant de dus la capăt. Este astfel că te simți mai în siguranță atunci când ai un plan pentru ce urmează, iar această funcție are un jurnal de antrenament. Este mai ușor să-ți finalizezi sesiunea de antrenament dacă știi ce urmează să se întâmple. Lipsa unei planificări poate duce la o sesiune de antrenament slabă, mai ales dacă nu ai antrenat prea mult înainte.
Fă poze pe parcurs astfel încât să poți vedea progresul tău. Pentru mulți, poate fi foarte motivant să își vadă progresele. Rezultatele pot fi mai vizibile decât crezi, așa că poate fi motivant să compari fotografiile după o vreme.
Vezi și: Cele mai bune exerciții de forță pentru întregul corp
Angajează un antrenor personal
Pentru unii, este mai ușor să te antrenezi dacă ai un antrenor personal. Acesta poate fi pentru mulți mai angajant decât să te antrenezi împreună cu un prieten. O astfel de întâlnire fixă poate fi decisivă și ceea ce îți trebuie pentru a menține efectiv antrenamentul. Acesta poate fi util fie că lupți cu motivația, fie că nu ești sigur ce exerciții să faci pentru a obține rezultatele dorite. Un PT poate asigura că primești un program de antrenament adaptat pentru tine, iar riscul de a suferi leziuni sau efort excesiv este mai mic. Pentru unii, este suficient să aibă doar câteva ore cu antrenorul personal și să profite de acestea pentru a începe antrenamentul.
Vezi și: Antrenament preventiv pentru accidente
Găsește inspirație pe rețelele sociale
Rețelele sociale fac mai ușor pentru tine să găsești inspirație pentru diverse exerciții pe care le poți face atât în sala de sport, cât și acasă. Există multe influenceri care creează sesiuni bune și descriptive și le atașează videoclipuri cu execuția exercițiilor. Acesta este un instrument util dacă nu ești sigur cum se execută un exercițiu în practică sau dacă nu îți vine să încerci să experimentați în antrenament. Acest lucru te poate ajuta să devii mai încrezător în utilizarea echipamentului sau exercițiilor din sala de sport.
P.S: Salvează videoclipurile pe care dorești să le folosești, astfel încât să le găsești ușor!
Postăm sesiuni de antrenament și trucuri atât pe Instagramul nostru cât și pe canalul nostru Youtube.
Cumpără echipament nou de antrenament
Un nou echipament de antrenament poate aduce motivație și deschide posibilități pentru alte exerciții pe care le poți face atât acasă, cât și în studio. Un tip de echipament de antrenament care poate fi folosit pentru multe exerciții este o bandă de antrenament. Acestea sunt un plus excelent pentru sesiunea ta de antrenament deoarece au trei niveluri de dificultate: ușor, mediu și greu. În plus, sunt ușor de transportat, iar posibilitățile sunt multe. O geantă de sală practică pentru depozitarea celor mai esențiale lucruri pentru antrenament o găsești aici.
Vezi și: exerciții de antrenament cu bandă
Cumpără îmbrăcăminte de antrenament nouă
Noile haine de antrenament pot oferi un adevărat boost de motivație. Să te simți bine în timpul antrenamentului este important pentru a performa bine, dar și pentru a te simți încrezător în sala de sport. Alege haine în care te simți bine și poți vedea repertoriul nostru aici.
Îmbrăcămintea de antrenament nu doar că îmbunătățește performanțele în timpul unei sesiuni de exerciții, dar poate aduce într-adevăr motivație pentru a începe. Dacă te simți bine și confortabil, obții de asemenea o stare de spirit pozitivă care contribuie la acumularea energiei pentru atingerea obiectivelor tale. Avem tot ce ai nevoie pentru a obține o ținută completă pentru antrenament, vezi repertoriul nostru de seturi de antrenament asortate aici.
Un set de antrenament asortat cu un design trendy este extrem de popular în prezent. Cu o legging cu talie înaltă, poți folosi un sutien sport ca parte superioară. Dacă preferi alt tip de bluză, cu siguranță avem ceva cu care vei fi mulțumit. Legginele noastre nu sunt transparente, sunt squatproof și se așează bine pe talie, astfel încât să te simți confortabil în timpul antrenamentului.
Vezi și: Ghid pentru leggings - tot ce trebuie să știi
Asigură-te că ai pantofi de alergare buni
Pantofii buni de alergare pot fi esențiali pentru a performa optim în timpul antrenamentului. Am dezvoltat pantofi care sunt la înălțimea celor recunoscuți Hoka în ceea ce privește amortizarea. Aceștia sunt perfecti pentru alergare atât pe bandă, cât și în teren. Găsești pantofii de alergare Endorphin Rx1 aici!
Vezi și pantofii de alergare care sunt potriviți pentru muncă și antrenament.
Vezi și: Cinci semne că trebuie să îți schimbi pantofii de alergare
Mituri despre antrenament
Există multe informații greșite, și se aud multe lucruri ciudate în ceea ce privește antrenamentul și sănătatea. Poate fi greu să distingi între ceea ce este realitate și ceea ce este ficțiune. Aici găsești o clarificare a miturilor pe care le auzi adesea despre antrenament.
Se consumă mai multă grăsime prin antrenamente cu intensitate scăzută
Există puțină adevăr în acest lucru. Deși se consumă o proporție mai mică din grăsimi și o proporție mai mare din carbohidrați în timpul antrenamentului intens, numărul total de calorii consumate este mai mare. Când corpul își epuizează carbohidrații, se «atacă» grăsimile. Se consumă o proporție mai mare de grăsimi la intensitate scăzută, dar totalul contează mult. Există o ușoară ardere superioară după antrenamentele intense.
Vezi și: Antrenamente HIIT pentru începători
Îți poți tonifca anumite părți ale corpului
Nu este adevărat că poți obține un abdomen bine definit doar prin abdomene. Trebuie să antrenezi și restul corpului pentru a obține un efect vizibil. Strat de grăsime de pe burtă nu dispare doar prin exerciții abdominale. Merită să te concentrezi doar pe un grup muscular, ci pe toate dacă vrei să vezi rezultate vizibile.
Averea musculară a doua zi înseamnă că sesiunile de antrenament au fost bune
Nu există dovezi că mușchii nu sunt afectați de antrenament chiar dacă nu te simți împuținat. Prin urmare, nu este necesar să ai ca obiectiv să te simți obosit după o sesiune de antrenament.
Alergatul consumă aceeași cantitate de calorii ca și ciclismul
Alergatul consumă mai multe calorii decât ciclismul, având în vedere că timpul de efort și sarcina este similar. Alergatul necesită o muncă constantă și nu primești «pauze» în timpul muncii. Pauzele sunt mai frecvente în ciclism, de exemplu, în coborâre, unde necesită mult mai puțină energie.
Alergatul necesită angajarea mușchilor atât la partea inferioară cât și la cea superioară a corpului, în timp ce ciclismul necesită doar partea inferioară. Acest lucru face ca totalul energiei consumate să fie mai mic.
Alergatul exercită o presiune mai mare deoarece te antrenezi cu propria greutate corporală. Bicicleta te ajută să susții greutatea corporală.
Vezi și: Sfaturi pentru alergat iarna
Întinde-te după antrenament pentru a evita oboseala
Întinderile îmbunătățesc mobilitatea care îmbunătățește coordonarea și previne accidentările, dar nu există documentație că întinderea ajută la oboseală. Oboseala apare atunci când îți supui corpul la un efort neobișnuit, iar este mai bine să începi ușor și să crești treptat sarcina.
- Alegerea unei selecții are ca rezultat o reîmprospătare completă a paginii.
- Se deschide într-o fereastră nouă.