Hvordan komme i gang med trening

Cum să începi antrenamentul

Îți dorești să începi să te antrenezi sau să reiei antrenamentele după o perioadă de pauză? Îți lipsește motivația de antrenament pentru a începe?

Sfaturi pentru a începe antrenamentele

Antrenează-te împreună cu alții

Antrenamentul împreună cu alții face mai ușor să te apuci de sport. Este mai greu să sărăci antrenamentul când ai un angajament cu un prieten sau cu alții. Este, de asemenea, puțin mai motivant și amuzant când ai pe cineva cu care să te antrenezi.

Citeste si: Antrenează-te împreună

Antrenează-te împreună

Antrenament acasă

Antrenamentul acasă oferă mai multă flexibilitate. Pentru unii, poate fi ceva mai provocator să ajungă la sală, iar distanța până la sală poate fi lungă. Pentru alții, poate fi incomod să se antreneze cu multe alte persoane în jurul lor. Antrenamentul acasă poate fi o idee bună pentru a integra o rutină de antrenament care funcționează pentru tine. Nu este necesar să ai multe aparate pentru a avea o sesiune de antrenament bună, iar poți folosi imaginația și mobilierul ca ajutoare. De asemenea, sunt câteva firme sau antrenori personali care oferă antrenamente online fie pe site, fie pe YouTube, astfel încât poți urmări sesiunile cu ușurință din sufragerie.

Citeste si: Antrenamentul la birou și acasă

Îndrăgostește-te de alergat

Alergatul este una dintre cele mai bune și simple forme de antrenament și o modalitate fantastică de a te pune în formă. Dacă îți dorești să scapi de stresul și agitația cotidiană, să asculți muzică sau un podcast și să simți vântul sau, în general, să te bucuri de natură - aceasta este o formă perfectă de antrenament. Nu este nici un lucru care să te împiedice să combini asta cu un prieten sau partener - fă o mică întâlnire de alergat sau pur și simplu ajutați-vă reciproc să vă încurajați!

Cumpunerea unei rutine de alergat nu este o sarcină complicată deoarece cel mai greu va fi să începi efectiv. Necesită minim de echipament, poți începe să alergi imediat ce ieși pe ușă și nu necesită să ai lucruri avansate precum ceasuri GPS, planuri de antrenament complicate sau cursuri despre cum ar trebui să alergi.

Pentru a detalia ceea ce am menționat mai devreme, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le ai pentru alergat. Fără a menționa încălțăminte bună și haine potrivite, este foarte important să îți faci un plan pentru tine și eventual cu partener(ii) de alergat. Planul ar trebui să întărească motivația, să fie încurajator și să îți facă plăcere pentru următoarea sesiune!

În prima fază, este bine doar să știi cât de des dorești să îți rezervi timp pentru alergat, și o sesiune de 30 de minute este perfectă, dar poți continua cu cât de mult și cu cât de repede pe parcurs. De asemenea, include variații ale locului unde alergi. Dacă alergi în zona ta, vezi dacă poți să ieși în pădure sau să găsești un potecă.

Nu în ultimul rând, stabilește-ți obiective. Motivația poate fi strâns legată de un obiectiv specific în multe cazuri. Fă-l simplu, dar asigură-te că este realist, măsurabil și limitat în timp. Așa cum am spus mai devreme, 30 de minute sunt un început perfect. Încercă să îți stabilești un obiectiv unde încerci continuu să alergi timp de 30 de minute și că trebuie să reușești să o faci într-un anumit interval de timp.

Articole relevante despre alergat:

Elaborarea unui program de antrenament

Un program de antrenament poate fi un instrument util astfel încât să poți planifica sesiunile de antrenament în același timp în care îți înregistrezi performanța. Acest lucru poate fi atât motivant pentru a te uita înapoi, dar și pentru a face antrenamentul mai interesant de realizat. Este vorba că adesea te simți mai în siguranță dacă ai un plan de ceea ce urmează să se întâmple, iar această funcție are un jurnal de antrenament. Este mai ușor să finalizezi sesiunea de antrenament dacă știi ce urmează să se desfășoare în antrenament. Lipsa unui plan poate duce la un antrenament slab, în special dacă nu ai antrenat foarte mult înainte.

Fă poze pe parcurs astfel încât să poți să vezi ușor progresul. Pentru mulți, poate fi foarte motivant să își vadă progresele. Rezultatele pot fi mai vizibile decât crezi, așa că poate fi motivant să compari pozele după o perioadă.

Citeste si: Cele mai bune exerciții de forță pentru întregul corp

Obține un antrenor personal

Pentru unii poate fi mai ușor să aranjeze antrenamentele dacă au un antrenor personal. Acesta poate fi pentru mulți mai angajant decât să se antreneze cu un prieten. O astfel de întâlnire constantă poate fi decisivă și ceea ce este necesar ca să menții efectiv antrenamentele. Acesta poate fi util fie dacă ai probleme cu motivația, fie dacă ești nesigur cu privire la ce exerciții ar trebui să efectuezi pentru a obține rezultatele dorite. Un antrenor personal poate asigura că primești un program de antrenament adaptat pentru tine, și riscul de a te accidenta sau a te suprasolicita este mai mic. Pentru unii, este suficient doar câteva ore cu un antrenor personal, și utilizează timpul acesta pentru a începe antrenamentele.

Citeste si: Antrenament preventiv pentru accidentări

Caută inspirație pe rețelele sociale

Rețelele sociale fac mai ușor pentru tine să găsești inspirație pentru diferite exerciții care pot fi realizate atât la sală, cât și în timpul antrenamentului acasă. Există mulți influenceri care creează sesiuni de antrenament bune și descriptive, și oferă videoclipuri cu desfășurarea exercițiilor. Acesta este un instrument util dacă ești nesigur cum se realizează un exercițiu în practică sau dacă nu îți faci curaj să încerci pe cont propriu la sală. Acest lucru te poate ajuta să devii mai încrezător în utilizarea echipamentelor sau exercițiilor de la sală.

PS: Salvează videoclipurile pe care dorești să le folosești, astfel încât să le poți găsi ușor!

Postăm sesiuni de antrenament și hacks atât pe Instagramul nostru cât și pe canalul nostru de YouTube.

Cumpără echipament nou de antrenament

Echipamentul de antrenament nou poate oferi motivație și deschide oportunitatea pentru alte exerciții care îți pot îmbunătăți sesiunile atât acasă cât și în sală. Un tip de echipament de antrenament care poate fi folosit pentru multe exerciții este o bandă de antrenament. Acestea sunt un complement excelent pentru sesiunea ta de antrenament, având trei niveluri de rezistență: light, medium și hard. În plus, sunt ușor de transportat, așa că posibilitățile sunt multe. O geantă de sală practică pentru depozitarea celor mai esențiale lucruri pentru antrenament o găsești aici.

 

Echipament pentru antrenamentul tău

 

Citeste si: exerciții de antrenament cu benzi

 

Cumpără haine noi de antrenament

Noi haine de antrenament pot oferi un boost real de motivație. A te simți bine în timpul antrenamentelor este important pentru a performa bine, dar și pentru a te simți în siguranță în sala de antrenament. Alege haine în care te simți bine, și poți vedea selecția noastră aici.

Hainele de antrenament îmbunătățesc nu doar performanța în timpul unei sesiuni de antrenament, dar pot realmente oferi motivație pentru a începe. Dacă te simți bine și confortabil, obții și o atitudine pozitivă care contribuie la a depune mai mult efort pentru a-ți atinge obiectivul. Avem tot ce ai nevoie pentru a completa ținuta pentru antrenament, vezi selecția noastră de seturi de antrenament asortate aici.

Un set de antrenament asortat cu un design trendy este în prezent foarte popular. Cu o legging cu talie înaltă poți purta un sutien sport ca parte superioară. Dacă preferi o altă piesă deasupra, cu siguranță avem ceva care să te mulțumească. Leggings-urile noastre nu sunt transparente, sunt squatproof și se potrivesc perfect pe talie, astfel încât să te poți simți confortabil în timpul antrenamentului.

Citeste si: Ghidul legging-urilor - tot ce trebuie să știi

 

Asigură-te că ai pantofi de alergare buni

Pantofii de alergare buni pot fi esențiali pentru a performa și a acționa la maxim în timpul unei sesiuni de antrenament. Am dezvoltat pantofi de alergare care sunt la înălțimea recunoscutului Hoka în ceea ce privește amortizarea. Aceștia sunt perfecți pentru alergat atât pe bandă cât și în teren. Găsește Endorphin Rx1 Shoe aici! Verifică pantofii noștri de alergare care sunt potriviți atât pentru antrenament cât și pentru muncă.

Citeste si: Cinci semne că trebuie să schimbi pantofii de alergare

 

Miturile despre antrenament

Există multă dezinformare și auzi multe lucruri ciudate legate de antrenament și sănătate. Poate fi dificil să distingi între ce este adevărat și ce este fictiv. Aici găsești o clarificare a miturilor despre care se aude frecvent în legătură cu antrenamentul.

Se ard mai multe grăsimi prin antrenamente de intensitate redusă

Poate fi o oarecare adevăr în acest lucru. Deși se ard o proporție mai mică de grăsimi și o proporție mai mare de carbohidrați prin antrenamente de intensitate mare, numărul total de calorii arse este mai mare. Când corpul consumă carbohidrații, "atacă" grăsimea. Se arde o proporție mai mare de grăsimi la intensitate mică, dar totalul contează mult. Corpul are o oarecare arsură mai mare după antrenamente de intensitate mare.

Citeste si: HIIT antrenament pentru începători

Poți scăpa de grăsime antrenând anumite zone ale corpului

Nu este adevărat că poți obține un six-pack doar prin abdomene. Trebuie să antrenezi și restul corpului pentru a vedea un efect vizibil. Strat de grăsime de pe abdomen nu dispare doar prin exerciții de abdomen. Nu are rost să te concentrezi doar pe un grup muscular, ci pe toate dacă dorești să vezi rezultate vizibile.

Senzatia de febră musculară a doua zi înseamnă că antrenamentul a fost bun

Nu există dovezi că mușchiul nu beneficiază de pe urma antrenamentului chiar și fără febră musculară. De aceea, nu este necesar să ai un obiectiv de a deveni dureros după o sesiune de antrenament.

Alergatul arde la fel de multe calorii ca și ciclismul

Alergatul arde mai multe calorii decât ciclismul, având în vedere că timpul și efortul depus sunt egale. Alergatul necesită o muncă constantă și nu ai "pauze" în muncă. Pauze mai frecvente le ai în ciclism, de exemplu în coborâri unde necesită mult mai puțină energie.

Alergatul necesită muncă musculară atât în partea inferioară cât și în partea superioară a corpului, însă ciclismul necesită doar partea inferioară. Acest lucru face ca consumul total de energie să fie mai mic.

Alergatul oferă o solicitare mai mare pentru că te antrenezi cu greutatea corpului tău. Bicicleta te ajută să îți susții greutatea corporală.

Citeste si: Sfaturi pentru o alergare bună pe timpul iernii

Stretching după antrenament pentru a evita febra musculară

Stretching-ul oferă mobilitate crescută care duce la o mai bună coordonare și previne accidentările, dar nu există dovezi că stretching-ul ajută la febra musculară. Febra musculară apare atunci când îți supui corpul la un efort neobișnuit, iar poate fi mai bine să începi ușor și să crești gradual efortul.

 

Tilbake til bloggen