Hvordan få selvtillit på treningssenteret

Cum să obții încredere la sala de sport?

Îți pare un pic înfricoșător să mergi la sala de sport ca începător? Iată un ghid pentru tine care vrea să se simtă mai bine atât în afara, cât și în interiorul sălii de sport și să experimenteze un sentiment de împlinire!

Încrederea în sine poate fi antrenată

Poți începe prin a merge la o sală de sport și a observa ce gânduri îți vin în minte pentru a le putea gestiona corect. Dacă apar gânduri negative despre împrejurimile tale, este absolut normal, poți simți că ești puțin în afara contextului la început. Nu lăsa aceste gânduri să preia controlul pentru că toată lumea a fost acolo unde ești tu acum și acest sentiment va trece. Odată ce te vei acomoda cu antrenamentele tale, încrederea ta în sine va crește deoarece exercițiile îți oferă o stare de bine. Nu uita că practica te face perfect!

Caută informații

Poate fi util să cauți ce exerciții există și care sunt potrivite pentru corpul tău și cum să le execuți, cu această cunoaștere poți ști că faci ceea ce trebuie și o faci corect.

O altă soluție este să te antrenezi cu un antrenor personal. Un PT te ajută să execuți corect exercițiile și are cunoștințe solide despre diferite exerciții și cum să le adaptezi în funcție de corpul și forța ta.

Antrenamentele de grup pot fi, de asemenea, o siguranță, cu monitorizarea unui instructor și fără să te simți în centrul atenției, alături de un grup întreg care face exact același lucru ca tine. Este mai ușor să te simți bine când te pierzi puțin în exerciții și îți găsești ritmul.

Stabilește un program detaliat de antrenament. Ca începător, este în regulă să ceri ajutor de la cineva care știe câte ceva despre antrenament sau de pe internet, care este plin de articole utile pentru începători.

Citește mai multe despre antrenament pentru începători aici

Program de antrenament pentru începători

Când te simți pregătit, poți crește intensitatea antrenamentului cu greutăți, rezistență suplimentară cu benzi elastice sau mai multe sesiuni de antrenament.

Stabilește-ți obiective

Pentru început, poate fi mai ușor să începi cu antrenamentele acasă și să-ți descoperi forța interioară. Stabilește un program detaliat de antrenament și aici, dacă ai îndoieli cu privire la unele exerciții, caută-le, sunt foarte multe videoclipuri utile pe YouTube, de exemplu.

Stabilește-ți obiective realiste și ține-le minte, écrie-le pentru a le putea verifica în momentele în care nu ești atât de motivat și pentru a găsi inspirația originală și a continua să lucrezi pentru un corp sănătos! Cum să alergi corect?

Poartă hainele corecte

Un lucru care poate ajuta încrederea în sine este îmbrăcămintea potrivită, aici am adunat o serie de haine care te vor ajuta să te simți mai bine și confortabil!

Leggings / pantaloni de jogging

Un leggings pe care îl putem recomanda este Softy leggings, acesta este fără cusături pentru un confort optim și are o caracteristică respirabilă care te menține uscat în timpul antrenamentului. De asemenea, putem recomanda Active pants, o pantaloni ușori și funcționali din nylon cu talie înaltă. Acești pantaloni pot fi utilizați în diverse activități, alergare, jogging, antrenament, drumeție sau zilnic.

citește mai multe în ghidul nostru despre leggings! și cele mai bune leggings pentru femei.

Sport bra & topuri

În categoria sporturilor, avem Softy sports bra, confortabil și realizat din Nylon 66 și Lycra Elastane. Acesta se potrivește pentru tot, de la yoga la antrenamente intense. O bluză de antrenament nu e niciodată greșită, iar nimic nu se compară cu un tricou fără cusături cu mânecă lungă pentru antrenament! Tricoul Tech LS este ușor și elastic, iar în același timp transportă eficient umiditatea departe de corp.

Citește mai multe despre topurile de antrenament aici
Citește mai multe despre cum să alegi sport bra-ul potrivit aici

Pantofi de interior

Endorphin RX1 Shoes sunt pantofi cu un nume potrivit, potriviți pentru antrenamentele interioare sau exterioare, poți alege tu. Acești pantofi au un amortizor fantastic în tălpi, suport în jurul gleznei și o calitate respirabilă.

Citește mai multe despre Endorphin RX1 Shoes

Șosete adecvate

Șosetele potrivite pentru antrenament, realizate din bumbac cu elastan care rămân moi și au un bun suport, Sky knit sokker, concepute pentru antrenamente confortabile.

Cum să aleg cele mai bune șosete?

Benzile elastice

Când simți că e timpul să îți intensifici antrenamentele, poți folosi benzi elastice pentru o rezistență mai mare.

Brățări

Dacă ai început să te antrenezi acasă și faci jogging sau alergare în aer liber, este inteligent să ai un loc unde să depozitezi cheia de acasă, această brățară face exact asta!

Citeste mai multe despre echipamentul de antrenament aici

Și ultimul, dar nu cel din urmă, nu uita de muzică. Muzica te transportă într-o altă lume în care te concentrezi pe antrenamentul tău și pur și simplu uiți de tot ce te înconjoară.

Tilbake til bloggen